Zona Este
Celebració del Nadal

Grups Xarxa Laïcal Zona Est 15/ 12/2012
El dissabte, dia 15 de desembre, vàrem celebrar la sempre Bona Nova del Nadal, tots/es de Xarxa Laïcal Companyia de Maria Zona Est, juntament amb les monges de les Comunitats. Amb la consciència de que no celebrem el fet de "Deu-amb-nosaltres"com un aniversari, si no com el fet real que dia a dia es produeix en tots i cada un dels nostres cors, que oberts i anhelosos volen viure i transmetre al món, com ho feia Joan "Els cecs hi veuen, els coixos caminen..."Vàrem compartir una Eucaristia molt participativa, joiosa, amb cants, llums, festa, i un detallet amb una frase de la Paraula escrita, que ens motivava a caminar i menar-la al món tant necessitat d'ella. Desprès vàrem compartir amistat, dolços i begudes per completar la festa i sortir alegres a viure de debò la Bona Nova en el món.
Fina Becerra

 
Jornada de Espiritualidad

JORNADA D’ESPIRITUALITAT A MOLLET 20 d’Octubre de 2012

Artículo en castellano

Cada any la Xarxa Laïcal prepara un dia de reflexió on  ens trobem  junts la Zona de Catalunya. Aquesta trobada acostuma a ser molt enriquidora amb molts sentits. Els temes van variant, però hi ha un que no canvia mai.  Són les ganes de trobar-nos i de compartir plegats  un trosset de vida. El temps no es massa, però generalment esdevé intens.Així que el passat dissabte dia 20 d’octubre, ens vam reunir a Mollet. Aquest any  érem 14 persones, quatre religioses i 10 laics. Sempre, quan arribes al lloc de la trobada, notes l’escalfor d’una acollida propera que predisposa a sentir-se a gust, a deixar-se anar, a respirar pau.

Celebrar en taula Compartida, és a dir viure i aprofundir en l’Eucaristia,  va ser l’eix  vertebrador de tot el dia.

Un temps d’aturada, per compartir i celebrar,  seguint la mateixa litúrgia però intentant veure i viure l’Eucaristia com a continuïtat de vida. Una analogia amb el nostre fer de cada dia.    Poc a poc després de situar-nos i ajudats per la carta als Rom. 8,28-39 i de l’Evangeli de Jn. 15,9-17 on entre els dos textos es fa palesa la crida de Déu a cadascú de nosaltres, i ens anima a estimar  amb aquest Amor que inclou que no exclou, vam poder endinsar-nos en nosaltres mateixos i compartir vivències… dubtes… pensaments…

Vam dinar plegats al voltant de la taula tot allò que s’havia preparat, gaudint de la conversa i de la festa .

Seguidament i juntament amb en Joan Esteve vàrem celebrar la segona part de l’Eucaristia: pregant, oferint el dia i tot allò que portàvem al cor.

Aquestes estones més profundes de discerniment, l’Esperit de Déu ens mou i ens empeny a no aturar-nos, a seguir endavant, a revisar les nostres actituds del dia a dia, a ser millor persones,  a saber caure i tornar-se aixecar amb noves forces.

Així que la jornada va ser rodona, i acabàvem  engrescats a seguir fent camí en Xarxa i alhora  agraïts a totes les persones  que van dedicar el seu temps a  fer possible la trobada.

Un regal que portem al cor.

Xarxa Laïcal, Zona Est

 

 
Taller de oración

TALLER DE PREGÀRIA

Texto en castellano

El cap de setmana, del 17 i 18 de març, vam tenir el Taller de Pregària en el Col·legi Major Lestonnac de Barcelona. Vam assistir membres dels diferents Grups de Xarxa Laïcal de Lleida, Mollet i de Barcelona.

En ell vam reflexionar i compartir diferents formes de pregar (oral, mental, mitjançant els Salms, Lectio Divina, contemplació, lectura creient de la realitat ... ), eines i mètode d’oració personal i comunitària; els set pilars del Pare Nostre sobre els quals poder construir ...

Gaudírem d’un dia i mig, en temps de Quaresma, en el que ens vam sentir Església viva de Crist. Animem a tots i totes a que participeu d’encontres com aquests.

 

XARXA LAÏCAL, Zona est

 
Inicio de Curso del grupo "Gavina" (Barcelona)


El grupo “Gavina “ nos reencontramos en el mes de octubre, después de unos meses de vacaciones. Con muchas ganas de seguir adelante en el camino; dedicamos el primer encuentro a realizar la evaluación que no pudimos hacer a final de curso y a partir de ella programar las próximas reuniones.

 

Empezamos la jornada con una oración: “Cultiva la alegría a manos llenas”

A todas nos emociona el Padre Nuestro tan original porque al leerlo nos transmite ese convencimiento de que Dios está presente en nuestras vidas  y lo sentimos en nuestros corazones.

Interiorizamos la plegaria, destacando la frase ”Gracias por poner tanta gente en mi camino”, que nos hace tomar conciencia de que Dios mismo está aquí presente; escondido en lo cotidiano, dándonos esperanza en el sufrimiento y las dificultades.

Destacamos que el grupo de red nos aporta muchísimo a cada miembro del grupo, y nos estimula a vivir más profundamente nuestra fe y a implicarnos como voluntarias en diversos servicios.

El tema que el Equipo de Formación propone para el nuevo curso “la reflexión sobre la Eucaristía”, nos parece muy interesante y conscientes de la necesidad de formación en este tema, decidimos pedir al capellán del colegio que nos haga una introducción al mismo. Será nuestra forma de iniciar la reflexión de este curso.

 

 

 
Celebración fiesta de Santa Juana

Barcelona 15 de Mayo  de 2011

Recogida Encuentro de los Grupos de Catalunya
de la Red Laical Compañía de María

El pasado domingo 15 de Mayo, celebramos en el Colegio Mayor de Barcelona, la Festividad de Santa Juana de Lestonnac. Era un día soleado de primavera y parecía, incluso, que también lo quisiese celebrar.

A las 10.30h, iban llegando monjas y laicos, desde diferentes lugares de la Zona Este: Lleida, Badalona, Mollet, Barcelona; todos con la alegría de reencontrarnos en un día tan especial.

La celebración comenzó a las 11.00h con la presentación de Maribel Clemente, que nos recordó que todos “tenemos un nombre” y era en nombre de Sta. Juana de Lestonnac, que habíamos sido convocados; para recordar sus actitudes, sus valores y hacer presente  su gran proyecto, la Compañía de María, 400 años después. Un proyecto que nos da una identidad y en el cual Santa Juana tuvo siempre como referente a la Madre de Dios.

Leer más...
 
<< Inicio < Prev 1 2 3 4 5 Próximo > Fin >>

Página 4 de 5