Festa de Sta Joana de Lestonnac

Recollida Trobada dels grups de Catalunya
de Xarxa Laïcal Companyia de Maria

Enguany la Trobada de Grups de la Zona Est de Xarxa Laïcal de la Companyia de Maria l’hem tinguda  a Lleida, en motiu de la festivitat de Santa Joana de Lestonnac.

Hem participat membres del grup Terra Ferma de Lleida, dels tres grups de Barcelona: Gavina, Col·legi Major i Caminoi, i una religiosa referent: Anna Sau  y. La Maribel Clemente i la Lucía Turrientes tenien altres compromisos particulars. Dels grups de Mollet no van poder assistir per motius personals. Vam ser 24. 

Lleida ens va acollir amb senzillesa i entrega, ens va omplir de petits detalls i gestos  i ens va donar la benvinguda amb un petit desdejuni.

Vam seguir amb la pregària “Que portem la festa al cor”, un power de Santa Joana per recordar la seva espiritualitat, i vam cantar la cançó Santa Joana; lletra i música composta pel professor de música del col·legi de Barcelona, en motiu de la celebració dels 400 anys de la Companyia de Maria.

Seguidament vam presentar el Projecte Apostòlic de la Xarxa Laïcal, Companyia de Maria, amb un power on es manifestava: quan va néixer Xarxa Laïcal, qui la formem, les diferents etapes del camí que ha anat seguint, les Trobades de Moderadors i la Trobada Internacional a Bordeus, la participació de 4 laics al Capítol General de Roma, l’anhel de continuar l’Espiritualitat de la Companyia de Maria i de “ No deixis apagar mai la flama, que jo he encès en el teu cor...”

Vam prosseguir en la formació de tres grups per aprofundir i fer-nos nostre el Projecte.

Com totes les trobades que hem tingut a Lleida, el Grup Terra Ferma ens ha brindat una visita cultural. Aquest any hem visitat el Museu Diocesà de Lleida. Museu amb molta documentació i amb un estil molt modern.
Se’ns va fer tard i vam tornar a l’escola a compartir el dinar.

SÍNTESIS DEL TREBALL DELS DIFERENTS GRUPS

Més tard, després de compartir l’amistat, tots junts, al voltant de la taula, vam fer la recollida de la reflexió feta en grup i de l’ encontre.

  • Les trobades ens ajuden a enriquir-nos amb el compartir,  a fer Xarxa i a continuar caminant tots junts.
  • El més important de la Xarxa Laïcal són els grups, la convivència, les trobades de zona, tan les de espiritualitat com les més lúdiques.
  • És una experiència de compartir la teva fe amb persones de diferents edats i això és un enriquiment.
  • Tots ens sentim Companyia de Maria. Laics i religioses compartim un mateix esperit encara que portem vides diferents.
  • La convivència entre religioses i laics fa que ens anem coneixent, ens anem obrint tots i ens aporta riquesa els uns i els altres.
  • L’any vinent pot ser un bon moment per fer una trobada de tots els grups de la Xarxa Laïcals i amb les comunitats de les religioses.
  • La Xarxa és convivència i el nostre caminar ens omple.
  • Alguns grups es van ampliant i aquest fet ens engresca a continuar.
  • Donem gràcies a Déu per viure un dia tan ple d’afecte entre nosaltres. El Senyor ens manifesta el seu Amor en aquestes trobades.
  • Hem fet un grup gran, entre nosaltres hi ha estimació. Tant de bo animem a altres membres de Xarxa.
  • Continuarem reflexionant el Projecte Apostòlic de la Xarxa Laïcal en cada grup.

Va ser un dia ple d'amistat, de germanor, d'alegria, de convivència, d'espiritualitat, ple de " Flama encesa i de donar la Mà ", com Sta. Joana. Ens sentim tots Companyia de Maria.
Vam tornar a casa plens d'Amor per seguir caminant.