Jornada de Espiritualidad

JORNADA D’ESPIRITUALITAT A MOLLET 20 d’Octubre de 2012

Artículo en castellano

Cada any la Xarxa Laïcal prepara un dia de reflexió on  ens trobem  junts la Zona de Catalunya. Aquesta trobada acostuma a ser molt enriquidora amb molts sentits. Els temes van variant, però hi ha un que no canvia mai.  Són les ganes de trobar-nos i de compartir plegats  un trosset de vida. El temps no es massa, però generalment esdevé intens.Així que el passat dissabte dia 20 d’octubre, ens vam reunir a Mollet. Aquest any  érem 14 persones, quatre religioses i 10 laics. Sempre, quan arribes al lloc de la trobada, notes l’escalfor d’una acollida propera que predisposa a sentir-se a gust, a deixar-se anar, a respirar pau.

Celebrar en taula Compartida, és a dir viure i aprofundir en l’Eucaristia,  va ser l’eix  vertebrador de tot el dia.

Un temps d’aturada, per compartir i celebrar,  seguint la mateixa litúrgia però intentant veure i viure l’Eucaristia com a continuïtat de vida. Una analogia amb el nostre fer de cada dia.    Poc a poc després de situar-nos i ajudats per la carta als Rom. 8,28-39 i de l’Evangeli de Jn. 15,9-17 on entre els dos textos es fa palesa la crida de Déu a cadascú de nosaltres, i ens anima a estimar  amb aquest Amor que inclou que no exclou, vam poder endinsar-nos en nosaltres mateixos i compartir vivències… dubtes… pensaments…

Vam dinar plegats al voltant de la taula tot allò que s’havia preparat, gaudint de la conversa i de la festa .

Seguidament i juntament amb en Joan Esteve vàrem celebrar la segona part de l’Eucaristia: pregant, oferint el dia i tot allò que portàvem al cor.

Aquestes estones més profundes de discerniment, l’Esperit de Déu ens mou i ens empeny a no aturar-nos, a seguir endavant, a revisar les nostres actituds del dia a dia, a ser millor persones,  a saber caure i tornar-se aixecar amb noves forces.

Així que la jornada va ser rodona, i acabàvem  engrescats a seguir fent camí en Xarxa i alhora  agraïts a totes les persones  que van dedicar el seu temps a  fer possible la trobada.

Un regal que portem al cor.

Xarxa Laïcal, Zona Est